Η επίθεση βασίζεται σε μια μεθοδολογία 3 βημάτων η οποία μπορεί να αυτοματοποιηθεί με σκοπό την εξαπόλυση μαζικών επιθέσεων σε συστήματα με ευπάθειες. Η μεθοδολογία κάνει χρήση της τεχνικής «Google Hacking» και την επεκτείνει με δύο επιπλέον βήματα αυτά της «τροποποίησης πληροφορίας» και την εκμετάλλευση γνωστών ευπαθειών. Ειδικά διαμορφωμένες υλοποιήσεις της μεθοδολογίας μπορούν να χρησιμοποιηθούν κατά περίπτωση για την αποτροπή κυβερνο-εγληματικών ενεργειών μέσω της αναγνώρισης ευπαθών συστημάτων και την αποτροπή μαζικών κυβερνο-επιθέσεων.
Category Archives: Δραστηριότητες
Κασσιόπεια: Κινητό σύστημα επιθεώρησης ασφαλείας σε πραγματικό χρόνο
To σύστημα Κασσιόπεια έχει ως στόχο τη βελτίωση των συνθηκών εποπτείας και ελέγχου από τους διαχειριστές ασφάλειας και τη μείωση του χρόνου απόκρισης σε κρίσιμα περιστατικά. Για να το επιτύχει αυτό, το Κασσιόπεια διαθέτει μία ευέλικτη αρχιτεκτονική συστήματος με εύκολα επεκτάσιμο και παραμετροποιήσιμο σχεδιασμό. Η προτεινόμενη αρχιτεκτονική υποστηρίζει την παρακολούθηση του συστήματος και τον εντοπισμό απειλών σε πραγματικό χρόνο. Επιπλέον, οι οπτικές αναπαράστασεις της κατάστασης και της δραστηριότητας του συστήματος παρέχουν μια αφαιρετική εικόνα. Η κατάσταση του συστήματος και οι πληροφορίες δραστηριότητας παρέχονται στον τελικό χρήστη μέσω μίας εφαρμογής για κινητές συσκευές. Η εφαρμογή αυτή παρουσιάζεται στη συνέχεια:
Άρτεμις: εφαρμογή προστασίας των ανηλίκων
Η Άρτεμις είναι μια πρωτοποριακή εφαρμογή με στόχο την προστασία των ανηλίκων από κακόβουλες προσπάθειες σεξουαλικής προσέγγισής τους από ενηλίκους. Αναλύει το περιεχόμενο των εισερχομένων μηνυμάτων (sms) σε κινητό τηλέφωνο που υποστηρίζει το λειτουργικό σύστημα Android και στέλνει μήνυμα ειδοποίησης σε περίπτωση ανίχνευσης παραβατικού περιεχομένου. Μέχρι στιγμής η Άρτεμης υποστηρίζει ΜΟΝΟ την Αγγλική γλώσσα στα εισερχόμενα μηνύματα.
Κατεβάστε εδώ!
Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά την άδεια και τους όρους χρήσης της
εφαρμογής πριν την εγκατάσταση και την χρήση της. Ενδέχεται να ισχύουν
χρεώσεις δεδομένων αναλόγως τον πάροχο κινητής τηλεφωνίας. Μη
διστάσετε να μας στείλετε σχόλια και παρατηρήσεις σας
Εξελληνισμός του CrypTool
Μέλη της φοιτητικής ομάδας Infosec του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, σε συνεργασία με τους δημιουργούς του εργαλείου CrypTool, εργάζονται για την ανάπτυξη της ελληνικής έκδοσής του.
Το έργο αποσκοπεί στην επιτυχή ολοκλήρωση του εξελληνισμού του CrypTool, ώστε η ελληνική έκδοση να συμπεριληφθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του εργαλείου.
Η ομάδα μας έχει αναλάβει τον εξελληνισμό των:
- CrypTool Wiki [url]
- CrypTool 1.4 [url]
- CrypTool 2.0 [url]
- JCrypTool 1.0 [url]
- CrypTool Online [url]
- CrypTool Mobile [url]
Εάν επιθυμείτε να συμμετάσχετε στο έργο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
Ασκήσεις Κυβερνοάμυνας
Τα μέλη της ομάδας συμμετείχαν στις ακόλουθες ασκήσεις κυβερνοάμυνας:
- 2η Εθνική άσκηση Κυβερνοάμυνας (ΠΑΝΟΠΤΗΣ 2011), 31 Οκτωβρίου – 4 Νοεμβρίου 2011
- Άσκηση Κυβερνοάμυνας του ΝΑΤΟ: Cyber Defence Exercise 2010 (NCDEX 2010) Cyber Coalition, 16 – 19 Νοεμβρίου 2010
- 1η Εθνική άσκηση Κυβερνοάμυνας (ΠΑΝΟΠΤΗΣ 2010), 18 – 20 Μαϊου 2010
Ερευνητικά και αναπτυξιακά έργα
Τα μέλη της ομάδας συμμετέχουν στα ακόλουθα ερευνητικά και αναπτυξιακά έργα:
- «ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ Γ: ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΠΟΔΟΜΗΣ, ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ, ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΙΛΟΤΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ», Άξονας Προτεραιότητας «04 – Ψηφιακή σύγκλιση και επιχειρηματικότητα στην ΠΚΜ» του Ε.Π. «Μακεδονία – Θράκη», με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης.
- «ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ Β2: ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ, ΠΡΟΒΟΛΗΣ, ΕΚΔΟΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΤΟΥ», Άξονας Προτεραιότητας «04 – Ψηφιακή σύγκλιση και επιχειρηματικότητα στην ΠΚΜ» του Ε.Π. «Μακεδονία – Θράκη», με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης.